Hur packar man för backpacking?

By in
No comments

Att packningen är viktig när man ger sig ut på en backpacking-resa märks redan i själva namnet, ”backpacking” – man ska resa med bara en ryggsäck som ständig resekompanjon. I den ryggsäcken kommer man att ha sitt liv under de månader man är på resande fot, och sannolikt bära den med sig nästan överallt – man kommer i vilket fall att bära på sin packning betydligt längre sträckor än en vanlig resenär. Därför är det mycket viktigt att man packar rätt saker, och framförallt, att man inte packar för mycket. En för tung väska kan göra att hela resan känns mer jobbig, och att man inte kan njuta lika mycket av alla fantastiska saker man (förhoppningsvis) upplever.

Hur ska man då se till att man inte packar för mycket saker? När man ska vara bortrest i månader kan man omöjligt ta med sig allt man kommer att behöva under den tiden. Istället får man vara lite kall, och räkna med att man kan köpa mycket av det man behöver på plats, till exempel extra toalettartiklar och solkräm. Man kan inte heller ta med sig rena kläder för hela perioden, utan får försöka packa kläder som passar alla väder och som tar upp så lite plats som möjligt, och tvätta kläderna allt eftersom. Något man däremot inte kan ordna längs med vägen är svenska (eller ibland till och med engelska) böcker. Då finns det dock andra sätt att få med sig böcker hemifrån än att packa ned en halv ryggsäck full med pocketböcker. Man kan till exempel investera i en läsplatta, som bara tar upp platsen av en bok, eller överväga att börja lyssna på ljudböcker, som man har tillgång till i mobilen.

Den enkla packningen kommer naturligtvis innebära att man lever enkelt under de månader man är borta, men det är också lite av poängen med att backpacka, och är ofta det som möjliggör att man kommer bort från det typiskt turistiga i de länder man besöker. Man kan däremot unna sig att ha en riktigt skön säng som väntar på en när man kommer hem, så att man kan sova ut ordentligt efter många nätter på tunna tågbritsar och hostelsängar. På Sleepo.se hittar du sängar för alla smaker, så att du kan köpa en säng som du verkligen kan längta hem till.

När man packar sin ryggsäck ska man också ha säkerhetsaspekten i åtanke. Man måste planera för att allt man packar ner kan bli stulet, eller att hela ryggsäcken stjäls. Därför ska man alltid packa ned viktiga saker som pass och pengar på säkra ställen. Det är också bra att ha med sig en extra papperskopia av passet och ens bankkort, liksom av ens reseförsäkringsinformation. Ett ännu bättre alternativ är att scanna in dokumenten och mejla dem till sig själv, så att man alltid har tillgång till dem via en dator om man skulle bli av med hela sin packning. Det är också en bra idé att sprida ut ens kontanter på olika ställen i packningen och i fickorna, för att inte bli av med alla på en gång. Då kommer man att kunna njuta av resan desto mer, för att man kan slappna av.