Att ge sig av på en äventyrlig resa

By in
No comments

 

Tillhör du de som vill att det ska hända spännande saker på resan? Är du trött på trista, förutsägbara resor där du redan innan resan vet precis vad som ska hända? Då är det dags att du provar på något annat och det låter som att en äventyrsresa skulle passa alldeles utmärkt. Äventyrsresor handlar nämligen inte i första hand om avkoppling, utan om upplevelser. Det är resor för de som har ambitionen att kittla sinnena genom att göra något riktigt spännande. Resor av den här sorten ger minnen för livet, värdefulla minnen som du kan plocka fram närhelst du behagar under resten av året. Samtidigt är äventyrsresor något som blir alltmer populärt.

Äventyrsresor kan vara mer eller mindre hemliga. Med detta menas att man som resenär antingen vet precis var någonstans resan bär och hur agendan ser ut, eller också att man enbart vet vilken dag och tid flyget går – men inte vart man ska. Den sistnämnda varianten är ju väldigt spännande i sig; vart går färden och vad kommer att hända? Som namnet antyder är detta förstås resor för äventyraren, och kanske inte för den som i första hand värderar en hög komfort, trots att dessa saker förstås också går att kombinera.

En äventyrsresa kan bära iväg precis varsomhelst i världen, eftersom det alltid finns något spännande att upptäcka och göra. Det kan antingen vara på andra sidan jordklotet, eller på mycket närmare håll. Dock är det så att de allra flesta äventyrsresor innebär en färd utanför Europa. Här finns dock undantag. Det finns exempelvis resor där man åker och paddlar kanot i Kroatien, eller åker på isbjörnssafari på norska Svalbard. Eftersom äventyrsresor just ska erbjuda en viss dramatik, gör det mycket för känslan att resmålet har en häftig miljö med dramatisk natur.

Många väljer äventyrsresor som ett sätt att fly den grå vardagen. Här blir miljön en helt annan än den man är van vid hemifrån och man kan släppa alla bekymmer och tråkigheter. Det är härligt att stimuleras av spännande upptåg och oförutsedda händelser. En del av äventyrsresandet är att inte ha allt förutbestämt och bokat innan själva resan. Det spännande finns i att leta hotell och boende på plats. Många väljer att boka den första natten på ett hotell, men lämnar resten av resan åt improvisation. Kanske kommer du att spendera nästa natt i tält, under stjärnorna, på en strand, hemma hos någon du precis lärt känna, eller något du absolut inte kan föreställa dig. Resan är helt din och vad du väljer att göra med den är din sak. Välkommen till äventyrsresande; öppna dina sinnen och bege dig ut på ditt livs resa. Antagligen kommer du snart vilja ge dig ut på en liknande resa igen!