Skapa din egen äventyrsresa

By in
No comments

Om du älskar äventyr och att resa kan du välja att sätta ihop ett eget program. Det är enkelt att via internet boka bergsklättring, grottdykning och kombinera det med en cykelsemester.

Äventyrsresa

Det finns många anledningar att vilja anordna sin egen resa: du får göra vad du vill, men inom dina egna ekonomiska ramar. Genom att anordna en egen äventyrsresa väljer du också vem du reser med, vilket kan vara skönt om du har problem med stress, alkoholen eller droger. Du hittar hjälp för dina, eller andras, problem hos https://www.ljungsjoberg.se/ som hjälper både individer och företagare. Det första du behöver göra är att besluta vad ni ska göra och vart ni vill åka. Ofta är det en kombination av tid, ekonomi och hur stor gruppen är som avgör både resmål och äventyr. Om du reser själv kan du åka precis vart du vill, detsamma gäller om ni reser som par, men om ni är en större grupp på mellan tio till 15 personer behöver ni planera mycket mer. Ju fler ni är, desto billigare kan ni dock göra utflykter och hyrning av guide. Vissa annorlunda boenden, som grottor, kan också kräva att ni är en grupp. Samtidigt kan det vara svårare att behöva resa runt om ni är många. Ett tips är i så fall att hyra en buss under hela äventyrsresan. Tänk på att en äventyrsresa ofta innebär mer utrustning än en vanlig resa, särskilt om ni har med er cyklar, klätterutrustning, bra vandringskängor och tält. Det kan alltså vara klokt att hyra en lite större buss, så att ni har gott om plats för både äventyrare och utrustning för att resan ska bli riktigt lyckad.

Gör resan till en del av målet

Det är billigare att resa i Asien och Sydamerika, än i Europa och USA. Samtidigt påverkar en längre resa klimatet. Om ni ska åka till ett resmål längre bort, som Laos eller Thailand, kan ni göra resan dit som en del av äventyret. Om ni ska till Sydostasien kan ni välja att åka transsibiriska järnvägen, via Kina, och på så sätt komma fram till ert resmål. Väljer ni istället USA eller Sydamerika, kan ni också åka via Ryssland och sedan ta färjan över vid Berings sund.

En annan slags äventyrsresa är att cykla på kontinenten. För att det verkligen ska bli av kan det vara klokt att ta tåget ner till Tyskland eller det land som ni vill börja cykla i. Ett tips är att kombinera en äventyrsresa med ett interrailkort. Då spelar det inte heller någon roll hur många ni är. Då blir det som ni gör under resan, t.ex. bergsklättring, vandring i Alperna och dykning vid Medelhavet, en del av äventyret tillsammans med tågresan. Oavsett om ni är i Rom, ute på landsbygden på Irland eller på en grekisk ö, är det enkelt att hyra cyklar eller den utrustning som ni behöver.