Appar för backpackers

By in
No comments

Modern teknik kan göra livet enklare på många sätt, och resor är inget undantag från detta. De som planerar att ge sig iväg på en backpacking-tur, oavsett om den är lång eller kort, bör därför spana in de här apparna, som kommer att göra resan både mer bekväm och säkrare.

En av de värsta sakerna som kan hända när man är ute och reser är till exempel att ens mobil eller surfplatta blir stulen. Då är det bra att ha appen Prey installerad, eftersom man med den kan spåra enheten. Appen låter en även kontrollera enheten på distans, så att man till exempel kan rensa bilder eller använda kameran för att ta en bild på tjuven.

En annan praktisk app för backpackers, som ju ofta har en ganska tajt budget att hålla sig till, är Trail Wallet. Med Trail Wallet kan man hålla koll på alla utgifter man har under resan, eftersom appen stödjer fler än 200 lokala valutor och har flera utgiftskategorier att välja mellan. Man kan också sätta dagliga budgetmål att hålla sig till.

Något som drabbar de flesta backpackers någon gång är att man står med full blåsa utan någon aning om var närmsta toalett finns. Då kan man ha användning för Airpnp, en kusin till Airbnb som innebär att privatpersoner lånar ut sina toaletter mot en avgift. Toaletterna går att hitta via en karta i appen. Även om det på det sättet blir lättare att få tag på en toalett på resande fot, tycker de flesta dock att det är skönast att komma hem till sitt eget badrum och sin egen toalett. Om man inte känner så kanske man behöver uppgradera till en ny och mer modern toalettstol, som en Gustavsberg toalettstol för WC.

Det finns också en mängd appar att välja mellan som kan hjälpa till med vardagliga problem när man är på resande fot, som att omvandla valuta, översätta fraser och ringa billigt från andra länder.