Resmål för den orädde

By in
No comments

Att åka på strandsemester i Thailand eller shopping i någon världsmetropol är för mesar. Eller så är det bara ett komplement till mer äventyrliga upplevelser. Det finns som bekant ingenting som säger att det ena behöver utesluta det andra. I det här inlägget ska vi hur som helst titta på resmål som inte är till för den som känner sig räddhågsen.

Mitsubishi gör bilar som klarar av tuffa förhållanden – bilar för äventyr. Nu finns möjligheten till privatleasing av en bil från Mitsubishi och du genomför hela affären på din dator med hjälp av BankID. Det har helt enkelt aldrig varit så lätt att leasa en bil. Mitsubishi Outlander är en fyrhjulsdriven SUV byggd med klimatsmart hybrid-teknik. Om du leasar får du all glädje av att ha en bil utan att behöva fundera på alla de tråkiga bitarna som följer med ägaransvaret. Leasa en Mitsubishi så kan du färdas med den till något av resmålen nedan.

Zip World i Wales

Världens snabbaste zip-line finns i Wales i Storbritannien. Den går drygt 150 meter över marken ovanför en gammal gruva. Distansen är lite drygt 1,5 kilometer. Hastigheten? Smått sanslösa 200 km/h. Ingenting för räddhågsna med andra ord. Alla som är över 10 år gamla får åka.

Hoppa bungy jump i en vulkan, Chile

För att hoppa bungy jump i en vulkan ska du bege dig till Chile och vulkanen i Villarrica. Vi ska också nämna att vulkanen är aktiv. Vad får du betala för den här hårresande varma upplevelsen? Någonstans i trakterna runt 110 000 kr vilket gör det till världens dyraste bungy jump. Med det sagt så ingår en vistelse på ett femstjärnigt hotell i priset.

Stormjakt i Denver, Colorado

Under en stormtour i Denver får den som är villig att betala lite drygt 20 000 kr komma så nära en tornado det går att komma utan att själv dras in i den. Företaget som driver dessa tours spårar alla stormar som sker i trakten. En tour varar i 10 dagar och i priset för upplevelsen ingår hotell, guider och färdsätt under stormjakten.

Dödscykling i Bolivia

För ungefär 850:- kan du färdas längs en av världens absolut farligaste cykelrutter. På dödsvägen får cyklisterna navigera mellan hål, bilvrak och närapå helt vertikala sluttningar.

Berg och dalbanan i Mieders, Österrike

En berg och dalbana som löper nedför de branta bergen i Mieders. Skillnaden mellan banans högsta och lägsta punkter är 640 meter. Maxhastigheten är 42 km/h, vilket kanske låter relativt lite men då får man tänka på att åkturen är hisnande nog som den är. I och med att banan är brant till extrema nivåer och med över 40 kurvor snäva som attan krävs det nog ändå lite mod för att åka den här banan.