Äventyrsresor och extremsport

By in
No comments

När man ger sig ut på en äventyrsresa eller en backpackingresa gör man det ofta med föresatsen att man vill uppleva nya saker, och prova saker som man aldrig skulle ha provat annars. För många innebär det att man provar någon form av extremsport eller adrenalinkick.

En extremsport som fått allt mer uppmärksamhet under de senaste åren är till exempel BASE jumping. BASE står för ”building, antenna, span, Earth”, det vill säga olika platser som man kan hoppa från (där ”Earth” syftar på klippor). BASE jumping går nämligen till så att man med en fallskärm eller flygdräkt (wingsuit) hoppar från en klippa eller annan fast struktur. BASE jumping har många likheter med skydiving, och faktum är att BASE jumping utvecklades från denna extremsport. Skillnaden består framförallt i att man inom BASE jumping hoppar från betydligt lägre höjder.

BASE jumping är dock inte något man kan ge sig på som nybörjare, så om man letar efter adrenalinkickar som inte kräver en längre tids träning för att utföra kan man prova på bungyjump istället. Liksom BASE jumping går bungyjump ut på att man ska hoppa, men oftast från en bro, en lyftkran eller annan höjd med fritt spelrum under. Detta eftersom hopparen hoppar rakt ned, och är fäst med fötterna i ett mycket starkt gummiband, som gör att man studsar upp igen när bandet sträckts ut helt.

En aktivitet som passar bättre för de som är höjdrädda, men som ändå kan ge en skön adrenalinkick, är forsränning. Forsränning innebär att man i en gummiflotte eller annan båt eller flytetyg ska åka nedför en fors, samtidigt som man undviker eventuella hinder i vattendraget och parerar stötarna från det forsande vattnet. Det är med andra ord en inte helt ofarlig aktivitet, och leds därför alltid av erfarna guider som känner forsen väl och är vana vid att hantera strömningarna.

När man åker på en äventyrsresa i grupp, och upplever sådana här adrenalinstinna aktiviteter tillsammans, har man inte bara chansen att hitta nya vänner, utan också att hitta kärleken, eftersom känslor lättare blommar upp när man redan är rusig av adrenalin. Om man hellre vill hitta kärleken på hemmaplan, för att ha någon att åka på en äventyrsresa med, kan nätdejting vara ett bra alternativ. Då kan man redan från början skriva att man letar efter någon med liknande intressen, det vill säga någon som också tycker om resor och extremsport. Vill du ha tips på annat som kan vara bra att tänka på när man nätdejtar ska du gå in på Nätdejtingtips.se.