Äventyr i Japan

By in
No comments

Japan är ett land som omges av många myter och fördomar, varav vissa stämmer och vissa inte. Det bästa sättet att ta reda på om de är sanna eller inte är naturligtvis att själv åka dit, och uppleva ett land som på samma gång är känt för sin ultramoderna teknik (till exempel i form av robotutveckling) och för sina historiska traditioner (som geishor, tempel och teceremonier).

Japan erbjuder gott om äventyr för den som föredrar spänning på sina resor. Om man inte tycker att det är tillräckligt äventyrligt att utforska Tokyo, som ju är världens största storstadsområde med en yta lika stor som Skåne och 35,7 miljoner invånare, kan man till exempel alltid åka 10 mil utanför Tokyo, och bestiga Mount Fuji. Fuji är Japans högsta berg, och ser mycket slående ut i sin ensamhet, med sina symmetriska bergssluttningar och snöklädda topp. Vill man bestiga berget, och se det även på nära håll, bör man åka till Japan mellan juli och september, då den officiella klättringssäsongen pågår. Det innebär att alla faciliteter på väg upp till berget, som raststugor, hålls öppna. Dessutom är berget vanligtvis snöfritt under denna period, vilket gör att även de som inte har någon tidigare erfarenhet av att bestiga berg klarar av klättringen till toppen. Det kan dock vara en god idé att undvika den absoluta högsäsongen under skolloven, som är mellan den 20 juli till slutet av augusti – då kan det nämligen bli så fullt på stigen uppför berget att det bildas kö.

Oavsett vad man väljer att göra på sin resa i Japan, kommer man att möta en kultur som är helt annorlunda den västerländska kulturen, på både bra och dåliga sätt. Om du skulle förälska dig i Japan och dess kultur, och bestämmer dig för att flytta dit, krävs det dock betydligt mer förberedelser än det gör inför en resa dit. Då kan det vara skönt att få hjälp med det som går, till exempel genom att anlita en flyttfirma för att ta hand om ens saker. Du hittar enkelt en flyttfirma nära dig på Flyttfirma.nu. Då kan du koncentrera dig på att ansöka om visum, hitta boende i Japan, lära dig grunderna i japanska och allt annat som behövs för att kunna bo i landet.