Äventyrsresa för miljömänniskan

By in
No comments

För den som är på väg att välja destination för en äventyrsresa så finns det ett klart och tydligt mål. Man vill uppleva något som verkligen inte kan ske på hemmaplan. Som tur är så har vi från Sverige ett mycket stort utbud på saker som inte sker här som vi gärna vill uppleva utomlands.

Ett mycket populärt resmål att åka till för den som är sugen på äventyr är Nya Zeeland. För den som inte vet så är Nya Zeeland en östat som ligger sydöst om Australien. Det är världskänt att Nya Zeeland har en av världens vackraste miljöer och därför så är det väldigt många äventyrsfilmer som har spelats in på denna vackra plats. Med dess befolkning på knappt 4.4 miljoner människor så bor det cirka 16 personer på varje kvadratkilometer.

Nya Zeelands vackra miljö har visats på den stora vita duken (bioduken) väldigt många gånger. En av de allra populäraste filmerna som har spelats in i detta vackra land är hela Sagan om ringen-trilogin. Så om du passar på att åka till detta paradis så kan du vandra på samma ställen som Frodo, Gandalf, Legolas och hela gänget vandrat, sprungit och äventyrat.

Med tanke på att teckningen kanske inte är så bra och man kanske inte vill förbruka all sin mobiltrafik så är det oerhört smart att hyra komradio, walkie talkies med mera. Genom att använda sig av komradio så är man säker på att man inte tappar kontakten med sin grupp.

Andra filmer som har spelats in på detta paradis är t.ex. Whale Rider av Niki Caro. Whale Rider är en mycket dramatisk film som handlar om en stambefolkning på Nya Zeeland. När hövdingens sons fru är gravid och föder tvillingar så mister hon livet, och pojken är dödfött. Den enda överlevande från födseln var den lilla flickan, som senare erhöll namnet Paikea.

Paikea är ett namn som är heligt i stammen och härstammar från den mytologiske förfadern som kom ridandes på en val, därav filmnamnet Whale Rider.

Filmen handlar om flickans resa genom livet och hur hon måste kämpa för att få den respekt hon förtjänar och hennes kamp om att för överta tronen som hövding över stammen, trots att traditionen säger att enbart män får vara hövding.

Utöver filmer så har Nya Zeeland en underbar miljö för att ta de vackraste naturbilderna. Om du är i början av din karriär som fotograf så kommer du garanterat att ha möjligheten att ta underbara bilder.