Äventyrsresa för hela familjen

By in
No comments

Att resa är ett äventyr i sig för många, men om du tycker om fartfyllda äventyr förändras mycket när du ska resa med barn. Betyder familjeliv att äventyrsresornas tid är förbi? Nej, bara att det blir andra äventyr och mer planering – och en familj att dela det roliga med!

Planera

Om du är van att kunna göra vad du vill på dina resor och besluta dig för att göra något utifrån väder och vad som erbjuds, så måste du redan innan resan inse att ditt fokus måste vara på familjen. Men, innebär det att alla adrenalinkickar är ett minne blott? Inte om du planerar, då kan du göra nästan allt, men på annat sätt. Om ni har små barn, så bör ni ta med en bra barnvagn, så att ni kan förflytta er tillsammans med barnen. Ett tips är att använda en barnvagn från Bugaboo och skaffa en Bugaboo ståbräda, så barnen som inte åker vagn ändå kan stå och vila benen. Barn är inte lika förtjusta som vuxna i att strosa runt, men om de får stå och åka blir det plötsligt mycket roligare!

För att barnen ska trivas – vilket i praktiken krävs för att också ni vuxna ska trivas – är det klokt att lägga in dagar med barnäventyr. Leta i förväg upp bra djurparker, vattenland och karuseller – spännande äventyrsparker där barnen kan leka. Många gånger är sådana parker nästan lika uppskattade av föräldrarna som av barnen.

Adrenalinklickar

Om du eller din partner vill ha större adrenalinkickar än att åka ruschbana i en äventyrspark, så kan ni lägga in en “vuxendag” då ni turas om att ta hand om barnen. Många gånger är barn ganska nöjda om de får följa med, äta glass och titta på något spännande. Om ni brukar cykla cross eller hoppa bungy jump, är det ofta något som också barn kan uppskatta att följa med och titta på. För att både ni och barnen ska få en bra dag, så bör ni försöka göra saker där det finns möjlighet för barnen att leka under tiden: Att surfa med surfbräda är en perfekt aktivitet, medan barnen leker vid stranden med den andra föräldern.

Ni kan också upptäcka naturen tillsammans genom att vandra i fjällen eller göra en fin promenad i en naturpark. Om någon av er tycker om att löpa, så kan den göra det efter att ni hittat ett fint fikaställe där resten av familjen kan stanna. Många gånger är naturen ett lika stort äventyr för vuxna som för barn, och även om det tar längre tid att gå med barn brukar det ändå bli en fin upplevelse.

Det finns två slags äventyr: De som man betalar för och de som man skapar själv. Om ni vill att era barn ska utvecklas till äventyrare är det viktigt att ni ger dem utrymme för kreativitet och att få hitta på saker själva. Det är viktigt att låta barn komma på lekar och äventyr på egen hand, få leta upp grottor och följa stigar utan att vuxna sagt vad de ska göra – självklart utifrån barnets ålder och säkerhet.